Glödvandringsupplevelse

Vad är det som händer...

...när du ställer dig
framför en
400 grader varm glödbädd?

Vilka tankar rusar
genom ditt huvud?

Vilka känslor forsar
genom din kropp?

Elden är symbol för den inneboende kraft och den potential vi alla har inom oss. Detta mäktiga element har genom årtusenden fascinerat människan. Ett element både hotfullt och inbjudande på samma gång. Med en förödande kraft och en inbjudande värme.

Tillsammans tänder du och din grupp elden och medan den brinner förbereder ni er. Instruktören tar dig på en svindlande resa som ställer dina värderingar och din syn på dina begränsningar på sin spets. När elden brunnit ned och du står i mörkret framför den bärnstensfärgade glödbädden har du ett beslut att fatta:

Gå eller inte?

Glödvandringen är en spektakulär upplevelse och ett oerhört kraftfullt verktyg när man arbetar med personlig motivation. Den är perfekt som upplevelsebaserad utbildning för alla typer av beslutsfattande och kan med fördel nyttjas som återhämtning och energiskapare. Jag lägger också gärna in den som en kvällsaktivitet när vi kör grupputvecklingsinternat.

Det är också en upplevelse man garanterat minns så länge man lever!

Läs gärna längre ned på sidan för ytterligare information om vilka områden min glödvandringsupplevelse fokuserar på.

Välkommen att kontakta mig för att ta reda på mer om glödvandringsupplevelsen och om det kan vara något för dig och din grupp.

Set your life on fire!
Seek those who fan your flames.

RUMI

Mattias är certifierad instruktör och har genomgått Firewalking Intensive Training för Rolf och Åsa Beckman 2006.

Sedan dess har han ledsagat mer än tusen människor i sina beslut framför glödbädden.  

För att läsa mer om certifieringen klickar du på logon ovan

Kapacitet

Vad är det vi har inom oss som avgör om vi klarar något eller inte? Vilka byggstenar består vårt psyke av och hur använder vi dem? Vilken tändved har vi som bara väntar på den där gnistan som får oss i brand?

Vi har alla våra begränsningar.  Vi har alla olika kapacitet - men allt för ofta styrs våra handlingar utifrån att vi begränsar oss själva. Utifrån vad man tror man klarar. Utifrån vad som passar sig. Och utifrån vad andra ska tycka. Hur skulle vi vara och agera om vi var helt fria från rädsla?
Vad skulle det innebära att vara helt fri?

Glödvandringsupplevelsen utmanar  begreppsramar och vårt sätt att se på vår egen kapacitet och vår omgivning...

..och allt detta sker innan man ens kommit fram till glödbädden!

Utmaning

Vi stöter alltid på utmaningar i vår vardag - vissa i arbetet - andra privat. Ofta kallar vi dessa utmaningar för problem. Sättet vi ser på problem skiljer sig åt från person till person och hur vi attackerar dem beror på vilka vi är. Vissa människor blir som uppätna av det som går dem emot medan andra möter motgångar med jämnmod eller till och med energi.

Glödvandrings- upplevelsen skapar en självklar möjlighet att titta på hur vi ser på problem.

Vad oro gör med oss och hur påverkade vi blir när något till synes hotfullt väntar runt hörnet. Samt verktygen för att kraftfullt ta oss an det som ligger framför oss.

Förväntan

Tänk om jag skulle säga att det du förväntar dig kommer du att uppleva? Det de flesta vet är att när du fokuserar på något växer det. Det tar över! Frågan är vad du väljer att fokusera på?

Tänk om det skulle gå att lära sig att förvänta sig det bästa? Att utgå från att allt kommer att ordna sig, lägga bort skuld och oro och se verkligheten som den egentligen är?

Under glödvandrings-upplevelsen får du möjlighet att träna dig i medveten närvaro, visualisering och ett icke värderande förhållningssätt. Verktyg som hjälper oss att möta utmaningar i vitt skilda områden i våra liv.

Beslut

Hur många beslut har du fattat idag?
10?   120?   10 000?
Vi fattar beslut hela tiden! Vad vi ska äta till frukost, hur vi ska ta oss till jobbet o.s.v. Min fråga är hur många av dessa val du fattar med närvaro  och hur många som fattas på "rutin". Är vi inte närvarande är det lätt att hamna fel i alla de beslut som ska fattas och efter ett tag börjar man fundera på om det är man själv som fattat dem...

Glödvandringen är ett fantastiskt tillfälle att reflektera över vart du är på väg och praktisera medveten närvaro i samband med viktiga beslut. Vare sig det handlar om yrkeslivet eller privat så avgör sättet du fattar beslut vart du i slutändan hamnar.