All min keramik skapas i min lilla verkstad i Piteå. Jag hämtar inspiration från lugnet i skogen och använder ofta gamla spetsar och virkade dukar från min familj och släkt som jag sedan präglar in i leran för att skapa en reliefeffekt.  På så vis förevigar jag vackra handarbeten som min mamma, mormor mfl gjort på ett nytt sätt. Det känns viktigt för mig att visa respekt för det fantastiska hantverk som generationer av kvinnor före mig bemästrat. På så vis lever deras kunskap och kreativitet vidare, fast i en ny form. 

I mina skulpturer använder jag mig gärna av rakubränning eller gropbränning där elden får stå för mönsterskapande. Då dekoreras mina verk genom eldens kraft och oförutsägbara lågor, inget verk blir det andra likt. Det känns ursprungligt, äkta och unikt. Vid elden känner jag att jag hittat hem.  

En plats som är mycket viktig för mig är Storsjön, där vi även har stuga på en holme. Jag har mitt ursprung och stora delar av min släkt där och är tom döpt i vattnet från Storsjön. Att gå runt strandkanterna av sjön och hitta drivvedspinnar som jag sedan kan implementera i min keramik på olika sätt känns viktigt. Som att få med lite av naturens kraft, då solens och vattnets påverkan på träet gör det helt unikt.

Om du vill se vad jag producerar för närvarande eller följa min skapande process så är du varmt välkommen att följa mig på mitt instagramkonto, 
@nordaneldh_skapande